Ne-kvota 2400

09.08.2014 13:25

27.7. Ne-kvota 2400
Pred zpatecni cestou do civilizace jsme se rozhodli jeste na 2 dny posunout od jezera trochu vyse. Balime veci a vyrazime podel leveho brehu reky Chadarus. Po asi 5km opoustime cestu a zacina probijeni vrbovou a brezovou dzungli primo po spadnici nahoru. Komari dovrsuji moralni jatka. Na hornim kraji krovisek se rapidne meni pocasi, behem nekolika minut se zveda vichr a zacina lejt. Hory nam zase davaji pro jednou na prdel:-) Kempujeme u bezejmeneho jezera ve 2000mnm, pozdeji prestava prset, pospavame a susime. Pred dokoncenim vecere zacina zase lejt. Dnes je ovesna kase se spekem, ktery nestihame dosmazit, takze me a Martine nasledne neni nejlepe. Inu, chtelo by to sklenici Prazdroje. Kasi dojidame na sladko a do tmy si cteme s Martinou Hrdeho Budzese.
Pristi rano je uplne jasno, po snidani a suseni vyrazime na lehko na okolni kopce. V "nasem" kotli jsou hned 3 jezera, ve vedlejsim 1 azurove modre. Kochame se vyhledy na vsechny strany, takovato podivana se nenaskytuje kazdy den. Posouvame se na nejvyssi bod blizkeho okoli, na mape bez kvoty, ve vysce cca 2400mnm. Panorama je prvotridni, hory kam oko dohledne, bez jedinne znamky cicilizace. Trochu jako uprostred Alp, ale bez vesnic, silnic a lanovek. Kochame se asi 2h a shodujeme se, ze tento televizni porad se nam zamlouva:-)
Sestup netrefujeme uplne dobre, jinak receno do kotle slezame z druhe strany, aneb mala navigacni chybicka. Objevujeme medvedi hromadky a usuzujeme, ze jsou dostatecne stare a ze clovek vlastne medvedum vubec nechutna:-)