Ulan Ude

20.08.2014 01:03

12.8. Ulan-Ude
Jelikoz jsme nesehnali zadneho hostitele na couchsurfingu, hodlame slozit bagly a hlavy v hostelu. Nahodou vyskakujeme z mhd v ulici, kde je jeden z nich (hostel House). Tedy predtim jeste hodinu hledame levnejsi hostel (Dostojevsky), ktery by mel byt ve stejne ulici, ale je asi velmi dobre zamaskovan:<>) Ubytovavame se tedy ve spolecnem pokoji pro 10 lidi za 500Rbl/os. Po mesici si davame teplou sprchu, Martina je u vytrzeni:) Ja ocenuji predevsim pritomnost automaticke pracky:-)
Courame se po meste, ze ktereho mame smisene pocity. Nakupujeme v "magazinu" na rohu kus pod hostelem. Jedinne nezkazene zbozi, ktere jsme si poridili, byl chleb a voda. Tvaroh, syr i rajcata konzumujeme jen zcasti, na otestovani obranyschopnosti organismu:-)
Obecne vzato male "magaziny" ve kterych vetsinou nakupujeme jsou vcelku dobre zasobene. Nicmene, kvalita nekterych produktu je nizsi. Syry a uzeniny byly z meho pohledu doposud skoro vsude zoufale.
V centru v ulici Smolina? nachazime knihovnu s internetem. Tisk map se nam uplne nedari, my neumime dostatecne rusky, pani knihovnice neumi dostatecne s pocitacem.
Na "avtobagzalu" (autobusovem nadrazi) zaviraji v 8, jdeme tam tedy nasledujici rano rovnou na tezko. Vecerni chut na pivo zustava neukojena, vychlazeny lahvac je Martine odebran z ruky v kramku u kasy. Je totiz jiz po 9h, alkohol se jiz prodavat nesmi:-/