Batoh Gemma Expedition 75

25.05.2014 12:31

Uživatel: Martin

Používán od doby: léto 2011

Batoh Gemma Expedition 75 je věrný sluha. Používám ho pro tahání všech "nákladů", které se nevejdou do městského 32l batohu, tj. od služebních cest přes kratší víkendové akce po vandry na více týdnů. Neoslní designem, ale zase se ho nebojíte odhodit do špinavého kouta, sednout si na něj, nebo ho nehorázně přecpat. Nosnost je dle mého názoru spíš limitována vámi než batohem. Oceňuji variabilitu - bez problémů z něj stažením postraních popruhů v mžiku uděláte např. cca 45l batoh. Mám i přídavné klíště, ale jeho použití je diskutabilní - nedrží na velkém batohu "nafest", pokud nosíte PET lahve pod popruhy na bocích tak musíte mít klíště víc na volno, Samotné klíště na zádech také nesedí kdovíjak skvěle, nicméně poslouží svému účelu.

Na Gemmě 75 mi chybí boční kapsy - jsou samostatně dokoupitelné (2x4l navíc), ale vzhledem k upevnění přes boční popruhy je to pak stejný příběh jako s klíštětem. Nicméně pro cestu po Asii si je koupím a našiju napevno, uvidíme jak budou sloužit poté.

Druhé vylepšení je prodloužení bočních popruhů (škoda že nejsou přímo z výroby delší) pro připnutí rozměrné pěnové karimatky na bok.

Přes výše uvedené bych batoh rozhodně doporučil, poměr cena/výkon je výborný.